Telefon: 063 / 699 265 pet&co facebook pet&co instagram

 x 

0
Vaša korpa je prazna
Prijava Registracija

Prijavi se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Registruj se

Polja obeležena (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdi lozinku *
E-mail *
Potvrdi e-mail *
Captcha *
Kucni Ljubimac Full

Mnogo je različitosti između pasa i mačaka, pogotovo kad je u pitanju zajednički način života. Da li biste se radije igrali i šetali po prirodi, provodili dosta vremena sa svojim ljubimcem ili biste radije čuvali nezavisnijeg ljubimca koji ne zahteva mnogo pažnje?

Ukoliko ste aktivni, volite duge šetnje ili imate veliko dvorište – definitivno je pas pravi izbor za Vas. Svakako je psu potrebno mnogo pažnje i posvećenosti. Sa druge strane mačke su jako samostalne, jako dobro podnose samoću, vole da spavaju i jednostavno su same sebi dovoljne.

Mačke su krajnje nezainteresovane i maziće se jedino kada to njima odgovara – psu ćete biti ceo svet i on će uvek želeti da bude u Vašem prisustvu.

Mačke vode računa o sopstvenoj higijeni, dok psu morate posvetiti pažnju i u ovom segmentu – morate izdvajati vreme i sredstva kako bi dlaka Vašeg psa bila zdrava i uredna.

Ukoliko Vas dugo nema ili otputujete –pas će biti tužan, može doći i do depresije, dok mačka verovatno neće ni obratiti pažnju na to da Vas nema.

Neki ljudi smatraju da su mačke zahvalniji ljubimci - da ne zauzimaju mnogo prostora, ne zahtevaju mnogo pažnje, vode računa o higijeni, zadovoljne su životom u stanu ili kući i povrh svega rešiće Vas glavobolje oko štetočina.

Sa druge strane psi nekako uvek uspevaju da nas nasmeju i oraspolože svojim ponašanjem, žele da uvek budu uz Vas i idu sa Vama – pa makar to bilo i do toaleta. Avanturističkog su duha, uvek srećni što Vas vide i tu su da Vas oraspolože kada ste tužni.

U bilo kom slučaju ima i prednosti i mana – možda među mnogobrojnim rasama pasa možete naći pravog psa sa karakterom koji donekle ide uz Vaš. Ukoliko biste društvo, a ne želite preveliku obavezu – mačka je definitivno pravi izbor.

U nekim slučajevima život i sa psom i sa mačkom može biti moguć i definitivno zanimljiv.