Telefon: 011/245-2472 | 063/699-265

 x 

0
Prijava Registracija

Prijavi se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Registruj se

Polja obeležena (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdi lozinku *
E-mail *
Potvrdi e-mail *
Pravi Izbor Veterinarske Dijete Za Vašeg Psa

Verovatno ste se ranije susretali sa izrazima kako čokolada loše utiče na vaše ljubimce. Međutim postoji mnogo drugih namirnica koje ljudi koriste u svakodnevnoj ishrani koje u velikoj meri mogu biti korisne i za ishranu vaših pasa.

Vodič za pravilnu ishranu pasa

Vremenom ćete poželeti verovatno da nagradite vašeg psa sa poslasticom ili da im spremite neku domaću hranu ili da čak potpuno izbacite granule, ono što morate odraditi pravilno jeste dobar odabir sastojaka i hranu koju će vaš pas konzumirati.

Sastojci koje budete napravili treba da budu savršeno izbalansirani količinski kako biste dobili jedan potpun obrok za vašeg psa.

Hrana bogata proteinima

Glavni sastojak veterinarske dijete za vaše pse mora biti obrok bogat proteinima. Takvi obroci isto tako ne smeju biti masni. Hrana bogata proteinima je pravi izbor za vaše pse. Vaši ljubimci obožavaju meso i zahvaljujući njihovom sistemu za varenje veoma lako ga vare. Možete im poslužiti piletinu, ribu, goveđe meso, jagnjeće, ili ćureće.

Isto tako jedan od drugih važnijih sastojaka u ishrani pasa jesu jaja. Kao što znamo već jaja imaju izuzetno visok nivo proteina uključujući razne mlečne proizvode. Veoma bitna stvar ukoliko planirate da uvedete mlečne proizvode u redovnu ishranu vaših pasa jeste da pratite njihovo stanje nakon obroka. Stvari na koje treba da obratite posebno pažnju jesu grčevi, povraćanje ili dijareja.

Ukoliko imate pse koji su stariji preko 5 godina treba da im smanjite unos proteina i da sa druge strane povećate unos vlakana kako bi lakse varili hranu. Hrana bogata vlaknima jesu jabuke, različite vrste hrane za pse. Jedna od najboljih hrana za pse trenutno jeste Flatazor hrana za pse.

Hrana bogata ugljenim hidratima i žitaricama

Sledeća hrana koja se našla na našem spisku jeste hrana bogata ugljenim hidratima i žitaricama. Kao i kod čoveka ugljenih hidrati su glavni izvor koji nam daje potrebnu energiju za naše aktivnosti. Putem ugljenih hidrata unosimo dovoljan broj kalorija. Isto je i sa našim psima. Potrebno je da ih hranimo sa hranom koja je bogata ugljenim hidratima i žitaricama.

Jedna od najprodavanijih hrana koje preporučujemo sa našeg sajta jeste:

Enegija koju ugljeni hidrati pružaju vašim psima biće dovoljni za njihove svakodnevne aktivnosti. Ukoliko planirate da uvedete veterinarsku dijetu vašim psima morate da pazite da ne dođe do prevelike upotrebe ugljenih hidradata. Ukoliko vaše pse hranite u većoj količini morate obratiti pažnju da to bude u normalnim količinama. Prevelika upotreba ugljenih hidrata može dovesti do taloženja masti i pogoršanja zdravlja vaših ljubimaca, što je nešto što nikako ne želite ukoliko uvodite veterinarsku dijetu vašim psima i planirate da ih dovedete u top formu.  Koliki će biti obrok ostaje na vama da procenite ili stručnom licu. Veličina obroka zavisi od starosti pasa i njihove aktivnosti.

Naredna stvar na koju treba da obratite  pažnju  kod vaših ljubimaca jeste reakcija, kao i posle bilo svake druge hrane koju im date morate da pratite njihovo ponašanje. Pojedine vrste pasa mogu biti alergične na hranu u vidu žitarica.

Hranite pse sa voćem i povrćem

Voće i povrće su bogati vlaknima koja  olaksavaju varenje i pomažu i pospešuju rad creva. Isto tako su bogata vitaminima A i C. Jabuke su jedna od najboljih namirnica koje želite da ubacite u obrok vašeg psa. Pored njih dobre su isto borovnice, kupine, maline ili jagode jer su poznati kao odlični antioksidanti.

Obavezno uklonite semenke iz voća kada ih dajete psima jer sadrže određenu količinu cijanida koji je otrovan. Naravno većina pasa neće želeti da jede voće tek tako, na našem sajtu imate ponudu koja je u različitim oblicima. Preporučujemo Flatazor, Acana kao i Royal Canin. U našoj ponudi imamo hranu za štence, kao i za odrasle i starije pse.

Proizvodi koje preporučujemo sa našeg sajta za veterinarsku dijetu jesu:

Saveti za pravilnu ishranu pasa i veterinarsku dijetu

Pre nego što se odlučite o novoj ishrani za svog psa poželjno je da ga odvedete do veterinara i popričate o mogućim neželjenim reakcijama na određenu hranu. Vaš veterinar će vam najbolje objasniti pravilan način ishrane kao i namirnice koje biste trebali da izbegavate u ishrani vašeg psa za veterinarsku dijetu.

Da li su vaši psi svakodnevno u treningu, da li ih šetate ili se slabo kreću, svi ti faktori utiču na odabir prave hrane i načina ishrane. Ukoliko se vaš pas ne kreće dovoljno i primećujete da se zdravstveno stanje pogrošava krenite da trenirate sa vašim psom. Svakodnevne šetnje, malo trčanja će vratiti vašeg psa u top formu uz pravilan način ishrane. Takođe ovo je odličan način da se i sami dovedete u top formu i da skinete kilograme i popravite i vaše zdravlje.

Zašto naši psi ne bi trebalo da jedu ostatke nakon našeg obroka?

Često je hrana koju mi jedemo začinjena previše i samo zato što nama odgovara ne mora značiti da će biti zdrava i za psa. Samim tim što će pas pojesti tu hranu ne mora da znači da je ona dobra za njega već će je pojesti zato što nema drugi izbor. Naravno to ne znači da nijedna hrana koja ostane od nas nije poželjna za pse. Obratite pažnju samo da ona nije začinjena previše ukoliko se već odlučujete na takav način ishrane pasa.

Kako ne biste imali nikakvih problema pri odabiru hranu preporučujemo vam da kupite jednostavno gotovu hranu koja je već pripremljena baš onako kako treba za sve uzraste vaših pasa.

Ne zaboravite da podelite ovaj članak sa ostalim vlasnicima pasa kojima bi bio koristan.